Skip to main content

Ukraine

Daikin Europe donează 1 milion de euro pentru susținerea refugiaților din Ucraina

martie 2022

Daikin, lider mondial pe piața aparatelor de aer condiționat, cu operațiuni în peste 160 de țări și aproape 90.000 de angajați, se implică în menținerea sănătății și a siguranței și protejarea angajaților săi și a familiilor acestora în întreaga lume.

 

Martie 2022: În numele grupului Daikin, Daikin Europe donează 1 milion de euro Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) pentru a oferi ajutor umanitar populației din Ucraina și celor care fug din calea războiului. Daikin donează și produse de strictă necesitate și materiale educaționale și pentru spațiile de cazare care găzduiesc refugiați, iar angajații Daikin Europe strâng în plus fonduri pentru a-și sprijini colegii ucraineni și familiile acestora.

 

În plus, Daikin Central Europe a pus la dispoziție 35.000 de euro și pentru organizații umanitare din Austria, Republica Cehă, România, Ungaria și Moldova care susțin refugiații din Ucraina în această situație fără precedent în istoria recentă.

„Daikin Europe are peste 1.000 de angajați ucraineni care lucrează în cele două fabrici din Republica Cehă și mulți alții în cadrul grupului. Suntem zdrobiți de situația dificilă din țara lor de origine și sperăm la întoarcerea unei lumi pașnice și sigure cât mai curând posibil. Daikin va continua să monitorizeze îndeaproape situația și să asigure siguranța și securitatea angajaților noștri, precum și să coopereze cu eforturile de ajutor umanitar", a declarat Masatsugu Minaka, director executiv principal al Daikin Industries și președinte al consiliului de administrație al Daikin Europe.

Filialele Daikin din Europa și-au suspendat activitățile din Rusia, având în vedere situația actuală din punct de vedere economic, logistic și nu numai.

 

Despre DAIKIN Airconditioning Central Europe
Daikin Airconditioning Central Europe a fost fondată în 1999 și are sediul central în Austria, la Viena. Portofoliul companiei cuprinde produse și soluții pentru încălzire, răcire, ventilație, aer condiționat și refrigerare. Peste 450 de profesioniști sunt responsabili de serviciile de pre-vânzare, vânzare și post-vânzare în 16 țări din Europa Centrală și de Est, în Austria, Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Moldova, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.
Despre Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V. - compania mamă a Daikin Central Europe - este un important producător european de aparate de aer condiționat, pompe de căldură și echipamente de refrigerare, cu aproximativ 10.000 de angajați în întreaga Europă și 14 fabrici importante în Belgia, Republica Cehă, Germania, Italia, Turcia, Austria și Regatul Unit. La nivel global, Daikin este recunoscut pentru abordarea sa de pionier în dezvoltarea produselor, pentru calitatea și versatilitatea de neegalat a soluțiilor sale integrate. Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea tehnologiilor de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură. Daikin VRV și Daikin Altherma sunt cele mai vândute sisteme de pompe de căldură din Europa, cu peste 500.000 de unități livrate până în prezent.